Sajtos stangli recept Halloweenre szabva

Kedvenc sós süteményünk ez a sajtos stangli. 

Nagyon szeretem a tésztáját, mert könnyű elkészíteni, remekül formázható és nyújtható, ráadásul a nyers tészta nem ragad. Szinte mindig előző nap gyúrom be, és egy éjszakára a hűtőbe teszem pihenni. Másnap légkeveréses sütőben egyszerre sütöm meg a két nagy tepsinyi adagot. És ami a legfontosabb: isteni finom!

És egy kis csavar hogy Halloweenre ronda boszorkány ujjak legyenek belőle. 


Fél mogyorót nyomtam a stangli egyik végére,  a tojáskenéstől pedig még szép fényesek is lettek a boszorkányok körmei!

A recept :

A só mennyisége a fajtájától függően változik, van amikor 2 kanál is sok, másik zacskónál pedig a 4 is kevésnek tűnik. 
Ha nem elég sós a tészta, akkor még a felvert tojásba tett sóval lehet igazítani a stangli ízén.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Dinoszaurusz nyomtatható Képes kincsvadászat ovisoknak és egy kis plusszal iskolásoknak

Dinó kaland - 6 feladatot tartalmazó letölthető kincskereső óvodásoknak

Találós kérdések letölthető kincskereső óvodásoknak