Sajtos stangli recept Halloweenre szabva
Kedvenc sós süteményünk ez a sajtos stangli.
Nagyon szeretem a tésztáját, mert könnyű elkészíteni, remekül formázható és nyújtható, ráadásul a nyers tészta nem ragad. Szinte mindig előző nap gyúrom be, és egy éjszakára a hűtőbe teszem pihenni. Másnap légkeveréses sütőben egyszerre sütöm meg a két nagy tepsinyi adagot. És ami a legfontosabb: isteni finom!
És egy kis csavar hogy Halloweenre ronda boszorkány ujjak legyenek belőle.
Fél mogyorót nyomtam a stangli egyik végére, a tojáskenéstől pedig még szép fényesek is lettek a boszorkányok körmei!
A recept :
A só mennyisége a fajtájától függően változik, van amikor 2 kanál is sok, másik zacskónál pedig a 4 is kevésnek tűnik.
Ha nem elég sós a tészta, akkor még a felvert tojásba tett sóval lehet igazítani a stangli ízén.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése